SMART LIPO Λαιμού

Λιποαναρρόφηση-Λαιμού

Το smart lipo λαιμού είναι μία καινοτόμος, αναίμακτη μέθοδος λιποαναρρόφησης. Έχει επίσημη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) της Αμερικής  αφού δοκιμάστηκε επί μία πενταετία και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Μ. Βρετανία το 2006. Το smart lipo είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική η οποία διακρίνεται για την ασφάλεια και τα άριστα αποτελέσματα που επιφέρει.  Το smart lipo λαιμού είναι κυριολεκτικά η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τείνει να αντικαταστήσει τις κλασικές μεθόδους λιποαναρρόφησης.

Τι ακριβώς είναι το smart lipo λαιμού;

Το smart lipo είναι ένα laser λιποδιάλυσης που εκτός από την περιοχή του λαιμού, εφαρμόζεται και σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου παρατηρείται συσσώρευση λίπους, όπως πχ οι  γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά κτλ. Πρόκειται για ένα ND : YAG laser με υψηλή ισχύ 40 Hz. Η ενέργεια του laser διοχετεύεται μέσω μιας οπτικής ίνας 300 micron, η οποία τοποθετείται στο υποδόριο λίπος της υπό θεραπείας περιοχής.

Πως λειτουργεί το smart lipo λαιμού;

Το laser δρα απευθείας πάνω στα λιποκύτταρα σπάζοντας το εξωτερικό τους τοίχωμα και στη συνέχεια διαλύοντας τα μέσω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται χωρίς να επηρεάζει τους υποκείμενους ιστούς του δέρματος της περιοχής. Με το smart lipo λαιμού το υποδόριο λίπος διαλύεται και μετατρέπεται σε ένα υγρό, το οποίο είτε απορροφάται  μέσω των φυσιολογικών μηχανισμών του οργανισμού και μεταβολίζεται στο ήπαρ είτε αναρροφάται μέσω της ειδικής κάνουλας.

Γιατί να προχωρήσω σε smart lipo λαιμού;

Με την πάροδο του χρόνου ο λαιμός παρουσιάζει χαλάρωση προσθέτοντάς μας χρόνια. Όσο και να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου, ο λαιμός αποκαλύπτει την ηλικία μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο λαιμός έχει λιγότερους σμηματογόνους αδένες από ότι το πρόσωπο γι αυτό το δέρμα του είναι πιο λεπτό. Το smart lipo λαιμού κάνει αυτό το αισθητικό πρόβλημα να αποτελεί παρελθόν άμεσα, χωρίς παρενέργειες και κυρίως χωρίς να υποβληθείτε σε χειρουργείο.

Ποια είναι τα οφέλη από το smart lipo λαιμού;

 • Το ανεπιθύμητο λίπος απομακρύνεται
 • Το χαλαρό δέρμα εξαφανίζεται
 • Το δέρμα συσφίγγεται
 • Οι μώλωπες που εμφανίζονται είναι ελάχιστοι
 • Το οίδημα είναι πολύ ελαφρύ
 • Δεν υπάρχει καθόλου αιμορραγία
 • Η οπή είναι πολύ μικρή (1.5mm)

Με ποιο τρόπο μέσω της εφαρμογής του smart lipo λαιμού επιτυγχάνεται  η λιποδιάλυση και η σύσφιξη;

Η ακτίνα laser του smart lipo λαιμού έχει μήκος κύματος 1064 nm, το οποίο έχει αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όσον αφορά τη λιποδιάλυση. Παράλληλα μέσω της θερμότητας που αναπτύσσεται δημιουργείται νέο κολλαγόνο συσφίγγοντας το δέρμα της περιοχής του λαιμού.

Γιατί να προχωρήσω σε smart lipo και όχι σε λιποαναρρόφηση;

Το smart lipo λαιμού υπερτερεί έναντι της παραδοσιακής μεθόδου λιποαναρρόφησης για τους ακόλουθους λόγους :

 • Η θεραπεία έχει μικρότερη διάρκεια.
 • Είναι ελάχιστα επεμβατική και πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και όχι σε κλινική.
 • Εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία.
 • Δεν απαιτείται παραμονή σε κλινική.
 • Δεν υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν αιματώματα διότι το laser έχει την ιδιότητα να είναι και αιμοστατικό.
 • Προκαλείται σύσφιξη του δέρματος και δεν υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης.
 • Η αποθεραπεία γίνεται τάχιστα, το πολύ σε δύο με τρεις ημέρες.
 • Η ουλή δεν είναι εύκολο να διακριθεί.
 • Δεν χρειάζονται ράμματα.
 • Προσφέρει ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αφήνοντας το δέρμα λείο χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης βαθουλωμάτων.
 • Είναι απολύτως ασφαλές και έχει σχεδόν μηδαμινές παρενέργειες (λιγότερες από 1%)
 • Είναι πολύ πιο οικονομική θεραπεία εφόσον δεν χρειάζονται επιπλέον έξοδα αναισθησιολόγου και νοσηλείας.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για να προχωρήσουν σε smart lipo λαιμού;

Κατάλληλοι για να προχωρήσουν σε smart lipo λαιμού είναι όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εικόνα που παρουσιάζει ο λαιμός τους εξαιτίας του περιττού λίπους και της χαλάρωσης. Θα πρέπει να μην αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά το αποτέλεσμα. Το smart lipo λαιμού είναι δυνατό να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που οι άλλες επεμβατικές μέθοδοι είναι απαγορευτικές . Ενδείκνυται ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν μια δραστική λύση  στο πρόβλημα χωρίς νυστέρι.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του smart lipo λαιμού;

H εφαρμογή του smart lipo λαιμού πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Ο ασθενής διατηρεί πλήρως τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της θεραπείας και είναι σε θέση να αντιληφθεί όλη τη διαδικασία. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το laser στα προβληματικά σημεία. Εάν η συγκέντρωση του πλεονάζοντος λίπους είναι σχετικά μικρή μεταβολίζεται στον οργανισμό, εάν είναι μεγαλύτερη αναρροφάται με τη βοήθεια της ειδικής μικροκάνουλας.

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή του smart lipo λαιμού και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

H διαδικασία εφαρμογής του smart lipo λαιμού έχει διάρκεια  από 45 λεπτά έως μία ώρα, αναλόγως το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Συνήθως μία συνεδρία είναι αρκετή. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις χρειάζεται δεύτερη.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα του smart lipo λαιμού;

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του smart lipo λαιμού θα γίνουν αντιληπτά μετά από 4 με 5 εβδομάδες ενώ τα οριστικά αποτελέσματα γίνονται ορατά με την πάροδο 2 μηνών περίπου. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του smart lipo λαιμού έχουν μακρά διάρκεια και δεν αλλοιώνονται ακόμη και ύστερα από μια πιθανή πρόσληψη βάρους.

Είναι επώδυνη η εφαρμογή του smart lipo λαιμού;

Η εφαρμογή του smart lipo λαιμού είναι τελείως ανώδυνη. Δεν προκαλεί πόνο αλλά μια αίσθηση καύσου η οποία δεν γίνεται αντιληπτή λόγω της τοπικής αναισθησίας που εφαρμόζεται.

Πόσες ημέρες  διαρκεί η αποθεραπεία;

Η αποθεραπεία γίνεται άμεσα. Η μόνη εμφανής παρενέργεια είναι η εμφάνιση μωλώπων που μετά από μερικές ημέρες υποχωρούν. Ο μοναδικός περιορισμός είναι πως θα χρειαστεί να φέρει ελαστική επίδεση τις πρώτες 24 ώρες και να μην εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία για ένα δεκαήμερο.