P.A.L (laser)λιποαναρρόφηση λαιμού

Λιποαναρρόφηση-Λαιμού

Η P.A.L (laser) λιποαναρρόφηση λαιμού είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος λιποαναρρόφησης που διενεργείται μέσω ειδικού μηχανήματος  με παλμική δόνηση. Πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική λιποαναρρόφησης, η οποία γίνεται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό σε άρτια εξοπλισμένη κλινική.

Με τα χρόνια ο λιπώδης ιστός που συσσωρεύεται στο λαιμό επιφέρει  σημαντική αλλοίωση στην εξωτερική μας εμφάνιση. Η περιοχή του προσώπου και του λαιμού είναι από τα πρώτα σημεία που προσέχουν οι άλλοι πάνω μας. Ειδικά ο λαιμός μαρτυρά την ηλικία μας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις  όπου λόγω της υπέρμετρης συγκέντρωσης λίπους εξαφανίζονται εντελώς οι κάτω γωνίες του προσώπου κάνοντάς μας να δείχνουμε γηραιότεροι. Αν για το πρόσωπο υπάρχουν δεκάδες τεχνικές για να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά του, για το λαιμό η μοναδική τεχνική που σας απαλλάσσει δια παντός από τη χαλάρωση και τη συσσώρευση λίπους είναι η P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση.

Πως γίνεται η P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού;

Ο πλαστικός χειρουργός ανοίγει μία τομή πολύ μικρού μεγέθους στο δέρμα  ακριβώς κάτω από το σαγόνι. Κατόπιν εισάγει μια λεπτή κάνουλα  περιμέτρου 2 χιλιοστών στην περιοχή όπου παρατηρείται η συσσώρευση λίπους. Μέσω των παλλόμενων κινήσεων της κάνουλας το λίπος διασπάται και αναρροφάται χωρίς να προκαλούνται βλάβες στους παρακείμενους ιστούς (μύες, αιμοφόρα αγγεία, νεύρα).

Ποιοι θεωρούνται κατάλληλοι να προχωρήσουν σε P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού;

Τυπικά στη συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση μπορούν να προχωρήσουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους αλλά κυρίως εφαρμόζεται σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, στις οποίες παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση λίπους στην περιοχή του λαιμού. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να μην ανήκουν στην κατηγορία των καπνιστών, να έχουν φυσική και ψυχική καταλληλότητα, να τρέφουν ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα και να μην έχουν συχνές αυξομειώσεις στο σωματικό τους βάρος.

Πόσο διαρκεί η P.A.L (laser)  λιποαναρρόφηση λαιμού και τι είδους αναισθησία απαιτείται;

H συγκεκριμένη επέμβαση διενεργείται υπό τοπική αναισθησία και μέθη και δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά σε διάρκεια.

Θα χρειαστεί να παραμείνω στο νοσοκομείο μετά την P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού;

Εφόσον η επέμβαση δεν απαιτεί ολική αναισθησία δεν υπάρχει λόγος να παραμείνετε στο νοσοκομείο. Περίπου δύο ώρες μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Πόσο καιρό μετά την P.A.L (laser) λιποαναρρόφηση λαιμού μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανεπαίσθητος και είστε σε θέση από την πρώτη ημέρα να επιτελέσετε τις καθημερινές σας ασχολίες. Όσο αφορά την επιστροφή στην εργασία σας θα γίνει μία εβδομάδα περίπου μετά την επέμβαση αφού σταματήσετε να φοράτε το ειδικό κορσεδάκι (ελαστικό πιεστικό κάλυμμα).

Πόσο καιρό μετά την P.A.L (laser) λιποαναρρόφηση λαιμού θα χρειαστεί να φοράω το ειδικό κορσεδάκι;

Θα χρειαστεί να το φοράτε περίπου μία εβδομάδα με δέκα ημέρες. Δεν θα πρέπει να το αφαιρείται καθόλου γιατί αυτό ασκεί πίεση στην περιοχή και συμβάλλει στην ομαλή ανασυγκόλληση των ιστών. Δεν είναι τυχαίο πως η μόνη επιπλοκή που μπορεί να παρουσιαστεί μετά την επέμβαση είναι η δημιουργία αιματώματος στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του γιατρού σχετικά με το κορσεδάκι.

Θα χρειαστεί να επαναλάβω την P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού μετά από κάποιο διάστημα;

Όχι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο διότι τα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη επέμβαση είναι μόνιμα. Δεν θα πρέπει όμως να υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις στο σωματικό σας βάρος γιατί όπως είναι φυσικό θα υπάρξει εκ νέου συγκέντρωση λίπους στην περιοχή.

Γιατί να προχωρήσω σε P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού;

Γιατί το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Η χαλάρωση εξαφανίζεται, το αντιαισθητικό προγούλι αποτελεί παρελθόν και η γηρασμένη όψη παύει να υφίσταται. Θα είστε σε θέση να φορέσετε όποιο τύπο ενδύματος επιθυμείτε και να στολίσετε το λαιμό σας με τα αγαπημένα σας κοσμήματα, χωρίς να χρειάζεται να τον κρύβετε με ενδύματα τύπου ζιβάγκο και φουλάρια και κυρίως θα αισθάνεστε άνετα, θα εκπέμπετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση άφοβα, αναίμακτα, ανώδυνα χωρίς εμφανείς ουλές και χωρίς το φόβο επιπλοκών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού;

Τα πλεονεκτήματα από την P.A.L.(laser) λιποαναρρόφηση λαιμού είναι τα ακόλουθα :

  • Η κάνουλα είναι πολύ λεπτή άρα η αφαίρεση του λίπους γίνεται με περισσότερη ομοιογένεια.
  • Η οπή που ανοίγεται στο δέρμα είναι πολύ μικρού μεγέθους άρα η ουλή θα είναι δύσκολο να διακριθεί.
  • Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος.
  • Δεν απαιτείται ολική αναισθησία.
  • Η διάρκειά της είναι πολύ μικρή.
  • Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να  είναι περισσότερο ακριβής στις κινήσεις του.
  • Η επούλωση είναι ταχύτατη.
  • Η βελτίωση είναι θεαματική.
  • Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.