LPG

Η θεραπεία LPG  Endermologie εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1986  στη Γαλλία και από τότε έχει γίνει μία από τις διασημότερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία καινοτόμο μέθοδο η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA της Αμερικής.

Τι είναι το LPG;

Το LPG είναι η πιο αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Συνδυάζει μηχανικό μασάζ και ήπια αναρρόφηση μέσω της ειδικής κεφαλής η οποία διαθέτει δύο κυλίνδρους που προκαλούν λιποδιάλυση και παράλληλα αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ποια είναι η δράση του LPG;

Το LPG υπερέχει σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας γιατί δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και όχι απλώς επιφανειακά όπως γίνεται με άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούν  laser ή υπερήχους για σύσφιξη. Η βαθιά  δράση του LPG ενεργοποιεί τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος προκαλώντας την αποβολή των τοξινών. Μέσω των περιστροφικών κινήσεων των κυλίνδρων το σώμα σμιλεύεται και το τοπικό πάχος υποχωρεί.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του LPG;

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του LPG είναι τα ακόλουθα :

  • βελτιώνεται η κυτταρίτιδα και λειαίνεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού
  • αποβάλλονται οι τοξίνες και μειώνεται η κατακράτηση υγρών
  • βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος
  • ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα
  • μειώνεται το τοπικό λίπος  μέσω της ενεργοποίησης του μεταβολισμού των λιποκυττάρων
  • το δέρμα συσφίγγεται λόγω της διέγερσης των ινοβλαστών

Σε ποιες περιοχές μπορεί αν εφαρμοστεί το LPG;

Το LPG μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές που παρατηρείται τοπικό πάχος , χαλάρωση και κυτταρίτιδα. Συνήθως εφαρμόζεται στους μηρούς, στους γοφούς, στους γλουτούς, στους βραχίονες στην κοιλιά και στην περιφέρεια.

Το LPG απευθύνεται μόνο σε γυναίκες;

Το LPG απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση και δε θέλουν να προχωρήσουν σε επεμβατικές θεραπείες όπως είναι πχ η λιποαναρρόφηση αλλά επιθυμούν να σμιλέψουν το σώμα τους με τον πλέον φυσικό τρόπο. Μέσα από μία ασφαλή, αναίμακτη διαδικασία που πέρα από τα αδιαμφισβήτητα οφέλη, τους χαρίζει χαλάρωση και ευεξία. Οι άνδρες συνήθως αντιμετωπίζουν πρόβλημα συσσώρευσης τοπικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Οι γυναίκες τόσο στην περιοχή της κοιλιάς όσο και στην περιοχή των γλουτών και των μηρών. Το LPG αποτελεί την ιδανική λύση και προσφέρει ένα σφριγηλό και καλλίγραμμο σώμα απαλλαγμένο από την αντιαισθητική όψη  φλοιού πορτοκαλιού.

Ποιοι θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι για να προχωρήσουν στη θεραπεία με το  LPG;

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για τη θεραπεία με το LPG θεωρούνται άνδρες και γυναίκες που το βάρος τους δεν παρουσιάζει πολύ μεγάλη απόκλιση από το φυσιολογικό. Το δέρμα τους βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση και η γενική κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Μεγάλη σημασία επίσης έχει οι προσδοκίες τους για το αποτέλεσμα να στηρίζονται σε ρεαλιστικές βάσεις, να ακολουθούν ή να μην έχουν αντίρρηση να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή και άσκηση και πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας υγρών.

Πως γίνεται η θεραπεία με το  LPG;

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο μόνο από εξειδικευμένο και έμπειρο γιατρό.  Ο ασθενής φορά μια ειδική φόρμα,η υφή της οποίας επιτρέπει στις ειδικές κεφαλές να γλιστρούν χωρίς να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Ο γιατρός σχεδιάζει πάνω από το ένδυμα τις προβληματικές περιοχές.  Οι κύλινδροι εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα αλλά επικεντρώνονται κυρίως στα προβληματικά σημεία. Ανάλογα με τη φορά και την ταχύτητα που χρησιμοποιούνται οι κύλινδροι έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα.

  •  Η μέθοδος ROLL IN που ενεργοποιεί τη διαδικασία της λιπόλυσης προκαλώντας μείωση του τοπικού πάχους.
  •  Η μέθοδος ROLL OUT που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω της ενεργοποίησης των ινοβλαστών προκαλώντας σύσφιξη του δέρματος.
  •  Η μέθοδος ROLL UP που προκαλεί λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία LPG;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το βαθμό του προβλήματος. Συνήθως η κάθε συνεδρία διαρκεί 35 λεπτά αλλά είναι δυνατό να διαρκέσει και μία ώρα.

Πόσες συνεδρίες LPG χρειάζεται να πραγματοποιηθούν;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται διαφέρει από ασθενή σε ασθενή. Συνήθως χρειάζονται από 12 έως 15 συνεδρίες αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Γίνονται δύο συνεδρίες ανά εβδομάδα και η θεραπεία ολοκληρώνεται μέσα σε δύο  με τρεις μήνες.

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα του LPG;

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά με το πέρας της τέταρτης συνεδρίας. Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία τα αποτελέσματα είναι απλά θεαματικά. Το δέρμα συσφίγγεται, η όψη του  αποπνέει υγεία και το σχήμα του γίνεται ξανά ελκυστικό.

Για ποιους ανθρώπους αντενδείκνυται το LPG;

Το LPG αντενδείκνυται  σε όσους  :

  • πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο ή χρόνιο νόσημα.
  •  έχουν διαγνωστεί με κακοήθη όγκο
  • λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή
  • πάσχουν από κάποια ασθένεια του αίματος
  • έχουν διαγνωστεί με οποιαδήποτε λοίμωξη
  • έχουν κάποιο δερματικό εξάνθημα

Επίσης είναι καλό να γνωρίζετε πως όσοι λαμβάνουν αγωγή με κορτικοστεροειδή ή πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη δεν ανταποκρίνονται το ίδιο αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Μπορεί το LPG να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Το LPG εφόσον ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο είναι δυνατό να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία και η κρυολιπόλυση όπου σύμφωνα με μελέτες βοηθούν να ενεργοποιηθεί ταχύτερα η  κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία με το LPG;

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν έχει καθόλου παρενέργειες. Είναι μια θεραπεία νέας γενιάς, απολύτως ασφαλής και εντελώς ανώδυνη που αποφέρει μόνο οφέλη. Το παν είναι η επιλογή ενός αξιόπιστου γιατρού ο οποίος γνωρίζει πως θα χρησιμοποιήσει το LPG προκειμένου να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.