Νήματα

Fractional laser

Η θεραπεία με νήματα είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική με εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία μπορούν να συγκριθούν με εκείνα του facelift. Με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα μας γίνεται άτονη και θαμπή, οι λεπτές γραμμές έκφρασης μετασχηματίζονται σε ρυτίδες, το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται και αποκτά πτωτική τάση. Η εμφάνιση του λαιμού και του ντεκολτέ αλλάζει με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθησή μας να κλονίζεται.

Με τα νήματα η επιδερμίδα αναζωογονείται, οι ρυτίδες απαλύνονται, η χαλάρωση του  περιγράμματος του προσώπου και του λαιμού εξαφανίζεται και το σώμα ανορθώνεται και συσφίγγεται.

Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία με νήματα;

Η συγκεκριμένη θεραπεία απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που δε θέλουν να προχωρήσουν σε λίφτινγκ προσώπου αλλά θέλουν να επαναφέρουν τη φρεσκάδα στην επιδερμίδα τους. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άνω των 35 ετών με εμφανή σημάδια χαλάρωσης στο περίγραμμα του προσώπου και το λαιμό.

Τι είδους νήματα υπάρχουν;

Οι τύποι των νημάτων που υπάρχουν είναι τα :

 • PDO
 • COG
 • SILHOYETTE SOFT
 • PLLA

Ο γνωστότερος τύπος  και πιο διαδεδομένος είναι τα PDO, τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Τα COG έχουν μικρές ακίδες στην επιφάνειά τους και δεν είναι τόσο λεπτά όσο τα PDO. Λόγω των ακίδων που διαθέτουν μπορούν να διορθώσουν τις πολύ βαθιές ρυτίδες γι’ αυτό προτιμώνται περισσότερο για την περιοχή του προσώπου. Τα SILHOYETTE SOFT και τα PLLA είναι εξελιγμένα νήματα που χρησιμοποιούνται το τελευταίο διάστημα και έχουν βελτιωμένη σύνθεση. Τα SILHOYETTE SOFT και PLLA φέρουν αντίστοιχα κώνους και ακίδες στην εξωτερική τους επιφάνεια και η δράση τους είναι διττή. Αφ’ ενός ανορθώνουν το δέρμα και αφ’ ετέρου αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Νήματα: ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο και η διάρκειά της είναι περίπου 40 λεπτά. Μέσω βελόνων-οδηγών τα νήματα εισάγονται στις υπό θεραπεία περιοχές. Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από ειδικό απορροφήσιμο υλικό, ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στα χειρουργικά ράμματα τα τελευταία 30 χρόνια. Η διάρκεια ζωής τους είναι από 4 έως 6 μήνες. Το αποτέλεσμα όμως διαρκεί πολύ περισσότερο, λόγω του κολλαγόνου που παράγεται γύρω από τις περιοχές που τοποθετούνται τα νήματα. Πριν την θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για να  ελαχιστοποιηθεί η αίσθηση του πόνου κατά την εισαγωγή, οι οδηγοί είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι ώστε να μην προκαλούν τραυματισμούς και η αφαίρεσή τους να πραγματοποιείται εύκολα.  Τα νήματα εισάγονται οριζόντια ή κάθετα έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα πλέγμα κάτω από το δέρμα. Οι οδηγοί αφαιρούνται και τα νήματα παραμένουν στην θέση τους.  Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός νημάτων  αλλά προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να τοποθετηθούν αρκετά νήματα στην κάθε περιοχή ώστε να είναι επαρκής η ποσότητα του κολλαγόνου που θα προκύψει.

Που μπορούν να εφαρμοστούν τα νήματα;

Τα νήματα μπορούν να εφαρμοστούν  σε περιοχές που εμφανίζουν χαλάρωση όπως ο λαιμός, ή το περίγραμμα του προσώπου, στο μέτωπο, στις παρειές, στους βραχίονες, στο εσωτερικό των μηρών και γενικότερα σε όποιες περιοχές χρειάζονται σύσφιξη.

Ποιοι δεν πρέπει να προχωρήσουν σε θεραπεία με νήματα;

Τα νήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από όσους ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα, από γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης ή του θηλασμού και από όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις  όπως πχ ο σακχαρώδης διαβήτης ή αυτοάνοσα νοσήματα.

Νήματα : πότε γίνεται ορατό το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με νήματα γίνονται άμεσα αντιληπτά. Το οριστικό αποτέλεσμα επέρχεται 2 με 3 μήνες μετά την εφαρμογή.

Νήματα : πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα διαρκούν 12 με 18 μήνες αν και η διάρκεια ζωής των νημάτων είναι πολύ μικρότερη. Αυτό συμβαίνει γιατί η παραγωγή του κολλαγόνου αυξάνεται γύρω από  την περιοχή που τοποθετούνται.

Νήματα : τι επιπλοκές ενδέχεται να υπάρξουν;

Η θεραπεία με νήματα είναι μία μέθοδος ασφαλής με εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς καθόλου επιπλοκές. Το μοναδικό ήπιο, ανεπιθύμητο φαινόμενο είναι η εμφάνιση εκχυμώσεων (μελανιές) στο σημείο εισαγωγής των νημάτων και το οίδημα αμέσως μετά την εισαγωγή τους. Όμως είναι απολύτως φυσιολογικά και δεν πρέπει να σας προκαλούν ανησυχία καθώς μετά από λίγες ημέρες θα υποχωρήσουν.

Υπάρχει περίπτωση να παραμορφωθεί το πρόσωπό μου;

Είναι πολύ διαδεδομένη η φήμη πως όλες οι αισθητικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο πρόσωπο μπορούν να το παραμορφώσουν. Είναι λογικό να έχετε αυτή την απορία αλλά όσον αφορά τα νήματα δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Με τη συγκεκριμένη τεχνική όχι μόνο δεν υφίστανται αλλοίωση τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά βελτιώνονται. Ο χαμένος όγκος αποκαθίσταται και η χαλάρωση υποχωρεί. Εφόσον ο πλαστικός χειρουργός είναι έμπειρος, έχει εκτιμήσει σωστά τις ανάγκες σας και τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ελεγμένα δεν πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορώ να συνδυάσω τα νήματα;

Τα νήματα είναι δυνατό να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες ούτως ώστε να ενισχυθεί το τελικό αποτέλεσμα. Κάποιες από αυτές είναι:

 • Aυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες
 • Βοτουλινική τοξίνη
 • Franctional laser
 • Filler ρυτίδων
 • Χημικό peeling

Γιατί να προχωρήσω σε θεραπεία με νήματα;

Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει σημαντικά οφέλη και δρα καταλυτικά ενάντια στη γήρανση :

 

 • Τα νήματα είναι ασφαλή και απολύτως συμβατά με τον οργανισμό
 • Δεν διενεργούνται τομές.
 • Δεν υπάρχει ο κίνδυνος παρενεργειών.
 • Τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο από κάθε άλλη ενέσιμη θεραπεία.
 • Συμβάλλουν στην αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
 • Χαρίζουν μια ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση.