Ανόρθωση στήθους

Ανόρθωση Στήθους

Το στήθος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του γυναικείου σώματος, το οποίο ταυτίζεται με τη θελκτικότητα και τη θηλυκότητα. Μπορεί οι απόψεις ως προς το μέγεθος του στήθους να διίστανται, άλλοι θεωρούν όμορφο το μικρό στήθος και άλλοι το μεγάλο, όμως όλων οι απόψεις ταυτίζονται ως προς την εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει. Αισθητικά όμορφο θεωρείται ένα στητό και καλοσχηματισμένο και συμμετρικό στήθος. Με την πάροδο του χρόνου το στήθος χάνει τον όγκο και το σχήμα του. Ειδικά μετά από τις εγκυμοσύνες και το θηλασμό. Η ανόρθωση στήθους είναι η επέμβαση που δίνει τη λύση σε αυτό το αισθητικό πρόβλημα.

Τι είναι η ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους ή διαφορετικά η μαστοπηξία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την ανόρθωση στήθους οι πτωτικοί μαστοί αναπλάθονται, ανορθώνονται και το σχήμα τους γίνεται σχεδόν εφηβικό.

Επηρεάζει η ανόρθωση στήθους το θηλασμό;

Αυτή είναι μία φήμη που κυκλοφορεί σχετικά με τη συγκεκριμένη επέμβαση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση γιατί κατά την ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζονται οι γαλακτοφόροι πόροι. Καλό όμως θα ήταν η ανόρθωση στήθους να πραγματοποιηθεί όταν δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο εγκυμοσύνης γιατί τα αποτελέσματα της επέμβασης θα επηρεαστούν λόγω των αλλαγών που επιφέρει.

Γιατί να προχωρήσει μια γυναίκα σε ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επέμβαση που γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και να της χαρίσει το στήθος που ονειρεύεται. Είναι γεγονός πως ένα καλοσχηματισμένο στήθος θα την κάνει να νοιώθει ξανά σίγουρη για τον εαυτό της και θα επιδράσει καταλυτικά στην ερωτική της ζωή. Η επέμβαση στέφεται πάντα με απόλυτη επιτυχία, ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών είναι μηδαμινός και το αποτέλεσμα πέρα από κάθε προσδοκία.

Ποιες γυναίκες θεωρούνται κατάλληλες για να προχωρήσουν σε ανόρθωση στήθους;

Κατάλληλες να προχωρήσουν σε ανόρθωση στήθους θεωρούνται:

  • Γυναίκες που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα λόγω του βάρους του στήθους τους αλλά και αισθητικής φύσεως λόγω της πτώσης του που έχει αρχίσει μετά την εφηβική ηλικία.
  • Γυναίκες που  το στήθος τους έχει γίνει πτωτικό με παράλληλη μείωση του όγκου του κυρίως μετά τις εγκυμοσύνες ή μετά την περίοδο του θηλασμού.
  • Γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση που το στήθος τους είναι υπερβολικά πτωτικό.
  • Γυναίκες που το στήθος τους είναι εξαιρετικά μικρό αλλά παράλληλα πτωτικό.

Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση στήθους;

Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Πρέπει απλώς να έχετε ενηλικιωθεί και να χαρακτηρίζεστε από ψυχική ισορροπία και καλή γενική υγεία.

Ανόρθωση στήθους : Πόσο διαρκεί και σε τι είδους αναισθησία θα υποβληθώ;

Δεν υπάρχει μόνο μία συγκεκριμένη τεχνική για να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση στήθους. Ο γιατρός θα επιλέξει αυτή που είναι κατάλληλη για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το στήθος σας. Άρα το πόσο ακριβώς θα διαρκέσει εξαρτάται από το βαθμό του προβλήματος. Η συνήθης διάρκεια κυμαίνεται από 1.5 έως 3.5 ώρες. Η αναισθησία που επιλέγεται ως επί το πλείστον είναι η γενική. Εάν όμως η πτώση που παρουσιάζει το στήθος σας είναι σχετικά μικρή, τότε θα μπορούσε να γίνει η ανόρθωση στήθους με τοπική αναισθησία και μέθη. Σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί συζήτηση με το γιατρό επί του θέματος ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος τύπος αναισθησίας.

Τι θα χρειαστεί να κάνω πριν προχωρήσω στην ανόρθωση στήθους;

Στην περίπτωση που καπνίζετε θα πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα τουλάχιστον για 2 εβδομάδες πριν και 2 εβδομάδες μετά την ανόρθωση στήθους γιατί ως γνωστόν το κάπνισμα επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης. Επίσης εάν ακολουθείτε αγωγή με αντιπηκτικά θα χρειαστεί να τα διακόψετε κάποιες ημέρες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυξημένης αιμορραγίας.

Επιπλέον με βάση το ιστορικό σας ενδέχεται να χρειαστεί να κάνετε μαστογραφία για προληπτικούς λόγους.

Όσον αφορά την καθορισμένη ημέρα της επέμβασης θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε ορισμένες τυπικές εξετάσεις όπως γενική ούρων και αίματος, ακτινογραφία θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Ανόρθωση στήθους : Αναλυτικά η διαδικασία

Κατά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός ανοίγει μια τομή που έχει σχήμα άγκυρας. Η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τη θηλή και κατά μήκος του στήθους στην πτυχή που σχηματίζεται μεταξύ θώρακα και μαστού. Αφαιρεί το περιττό δέρμα και μετακινεί πιο ψηλά τη θηλή. Στη συνέχεια τεντώνει το δέρμα προκειμένου να αναμορφώσει το σχήμα του στήθους και το συρράπτει.

Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από δύο εβδομάδες. Στην περίπτωση που το στήθος εκτός από πτώση έχει υποστεί και απώλεια όγκου η ανόρθωση στήθους  συνδυάζεται  με αυξητική, τοποθετώντας εμφυτεύματα έτσι ώστε να έχουμε ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανόρθωση στήθους : Μετεγχειρητική πορεία

Στην περίπτωση  που εφαρμοστεί τοπική αναισθησία και μέθη μετά από λίγες ώρες μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας. Εάν  όμως εφαρμοστεί γενική αναισθησία θα παραμείνετε στο νοσοκομείο και θα πάρετε εξιτήριο το  επόμενο πρωί μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων. Τις πρώτες ημέρες μετά την ανόρθωση στήθους θα εμφανίσετε ελαφρύ οίδημα, εκχυμώσεις και ενδέχεται να αισθάνεσθε μία μικρή δυσφορία. Όλα είναι απολύτως φυσιολογικά και θα υποχωρήσουν σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα χρειαστεί επίσης να φοράτε ένα ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο για περίπου ένα μήνα, ο οποίος βοηθά στην ομαλή επούλωση των ιστών.

Ανόρθωση στήθους : Πότε θα ανακτήσω πλήρως τη λειτουργικότητά μου;

Η ανόρθωση στήθους δεν απαιτεί μεγάλο διάστημα έως ότου γίνετε ξανά λειτουργικοί. Θα αρχίσετε να νοιώθετε καλύτερα από την δεύτερη κιόλας ημέρα. Την τρίτη ημέρα θα είστε σε θέση να κάνετε κάποιες ελαφρές οικιακές εργασίες. Σε 5 με 7 ημέρες θα μπορείτε να οδηγείτε αλλά και να επιστρέψετε στην εργασία σας. Η σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να αποφευχθεί για τουλάχιστον 10 ημέρες ή καλύτερα μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα. Με την πάροδο ενός μήνα θα έχετε ανακτήσει πλήρως τη λειτουργικότητά σας σε όλα τα επίπεδα.

Ανόρθωση στήθους : Τι επιπλοκές ενδέχεται να υπάρξουν;

H ανόρθωση στήθους είναι από τις πλαστικές επεμβάσεις που οι επιπλοκές είναι πρακτικά αδύνατο να προκύψουν. Ωστόσο σπανιότατα ίσως εμφανιστεί αιμάτωμα ή αναπτυχθεί κάποιου είδους φλεγμονή που αντιμετωπίζονται εύκολα με την κατάλληλη ιατρική παρέμβαση.

Ανόρθωση στήθους : Πόσο εμφανείς θα είναι οι ουλές;

Όπως είναι  φυσικό το πρώτο διάστημα μετά την ανόρθωση στήθους οι ουλές θα χαρακτηρίζονται από έντονη ερυθρότητα. Με την πάροδο του χρόνου όμως θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν. Μετά από 3 έως 6 μήνες θα είναι δύσκολο να διακριθούν  αλλά αυτό εξαρτάται από την ταχύτητα της επουλωτικής διαδικασίας του κάθε οργανισμού.