Ανόρθωση βραχιόνων

Η ανόρθωση βραχιόνων ή διαφορετικά βραχιοπλαστική είναι η επέμβαση που πραγματοποιείται για να βελτιωθεί η χαλάρωση που εντοπίζεται στην περιοχή των βραχιόνων ( κοινώς μπράτσα). Το φαινόμενο αυτό, κάνει την εμφάνισή του στην ηλικία των 45 – 50 ετών και ταλαιπωρεί κυρίως το γυναικείο φύλο. Σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερες ηλικίες και αφορά και τα δύο φύλα.

Γιατί να προχωρήσω σε ανόρθωση βραχιόνων;

Εάν ο βαθμός της χαλάρωσης έχει καταστεί περιοριστικός για τις ενδυματολογικές σας επιλογές ή ευθύνεται για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων σας όπως για παράδειγμα το κολύμπι σε πολυσύχναστες παραλίες ή τον περιορισμό της ερωτικής σας ζωής και γενικότερα επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία σας τότε η ανόρθωση βραχιόνων είναι η επέμβαση που θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα.

Ανόρθωση βραχιόνων : ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Την καθορισμένη ημέρα του χειρουργείου ο ασθενής εισέρχεται στο νοσοκομείο και αφού γίνει ο απαραίτητος αιματολογικός, ακτινολογικός και καρδιογραφικός έλεγχος, ξεκινά η επέμβαση. Η ανόρθωση βραχιόνων πραγματοποιείται συνήθως υπό τοπική αναισθησία και μέθη. Η γενική αναισθησία προτιμάται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες όπου η χαλάρωση είναι πολύ εκτεταμένη. Αρχικά αν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση λίπους μέσω της λιποαναρρόφησης απομακρύνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα.

Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μία τομή στο άνω εσωτερικό μέρος του βραχίονα ακριβώς κάτω από τη μασχάλη για να αφαιρέσει την περίσσεια του δέρματος. Εάν η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη ο χειρουργός θα χρειαστεί να ανοίξει άλλη μία κάθετη τομή στο εσωτερικό των βραχιόνων που θα εκτείνεται ως τον αγκώνα. Οι τομές σε αυτή την περίπτωση θα έχουν σχήμα που μοιάζει με Τ. Κατά την επέμβαση αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα και το περιττό λίπος και οι βραχίονες ανακτούν το σχήμα τους. Η διάρκειά της είναι δύο ώρες κατά προσέγγιση.

Μετά την ανόρθωση βραχιόνων απαιτείται η παραμονή στο νοσοκομείο;

Μόνο στην περίπτωση που η επέμβαση πραγματοποιηθεί υπό γενική αναισθησία θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο μία ημέρα, για λόγους καθαρά προληπτικούς. Εάν η επέμβαση γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη λίγες ώρες μετά μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας.

Ανόρθωση βραχιόνων : τι επιπλοκές ενδέχεται να υπάρξουν ;

Κατά τη συγκεκριμένη επέμβαση το να προκύψουν επιπλοκές είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Αν και σπανιότατες όμως είναι δυνατό να προκύψουν ορισμένες παρενέργειες μετεγχειρητικά όπως η δημιουργία φλεγμονής ή ο αργός ρυθμός επούλωσης των ουλών.

Είναι επώδυνη η ανόρθωση βραχιόνων;

Όλες οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής ή μη, έχουν κάποιο πόνο μετεγχειρητικά. Η ανόρθωση βραχιόνων δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επώδυνη. Μετά την επέμβαση θα αισθάνεστε ένα μέτριας έντασης τράβηγμα στη χειρουργημένη περιοχή και θα εμφανίσετε οίδημα, το οποίο μπορεί να καταστεί απαγορευτικό για ορισμένες κινήσεις αλλά θα υποχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ανόρθωση βραχιόνων : πρέπει να υιοθετήσω κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά μετά την επέμβαση;

Όταν αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις, ο γιατρός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο φροντίδας της περιοχής και ιδιαίτερα του καθαρισμού των ουλών ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να φοράτε έναν ειδικό πιεστικό κορσέ, ο οποίος θα συμβάλλει στην υποχώρηση του οιδήματος. Τις πρώτες ημέρες επιβάλλεται να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην καταπονείτε τον οργανισμό σας με άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης δεν πρέπει να σηκώνετε καθόλου βάρη για τις επόμενες 20 με 25 ημέρες.

Τι αποτελέσματα έχει η ανόρθωση βραχιόνων;

Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει θεαματικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πάνω από το 95% των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε ανόρθωση βραχιόνων δηλώνουν ικανοποιημένοι. Το περιττό δέρμα εξαφανίζεται, το τοπικό λίπος ελαχιστοποιείται και αμέσως μόλις υποχωρήσει το οίδημα η βελτίωση στην εμφάνιση των βραχιόνων είναι εντυπωσιακή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή σας.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από την ανόρθωση βραχιόνων;

Τα αποτελέσματα από την ανόρθωση βραχιόνων έχουν μόνιμο χαρακτήρα υπό την προϋπόθεση να μην υπάρχουν σημαντικές αυξομειώσεις στο σωματικό σας βάρος, οι οποίες ξεπερνούν τα οχτώ με δέκα κιλά.

Πως θα φαίνονται οι ουλές μετά την ανόρθωση βραχιόνων;

Οι ουλές στην αρχή θα έχουν έντονο κόκκινο χρώμα αλλά με την πάροδο του χρόνου θα ξεθωριάσουν και δεν θα μπορούν να διακριθούν με ευκολία. Επιβάλλεται όμως η καθημερινή επάλειψή τους με την ειδική αναπλαστική κρέμα που θα σας συστήσει ο γιατρός σας για να επιτευχθεί ταχύτερα η επούλωση τους.

Ανόρθωση βραχιόνων : μετά από πόσο διάστημα θα είμαι σε θέση να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;

Το πόσο διάστημα θα χρειαστεί έως ότου επέλθει η πλήρης αποκατάσταση δεν είναι το ίδιο για όλους. Εξαρτάται από τη φυσική σας κατάσταση, την ηλικία που βρίσκεστε κ.α. Συνήθως όσοι υποβάλλονται στη συγκεκριμένη επέμβαση επιστρέφουν στην εργασία τους έπειτα από μία εβδομάδα. Η έντονη αθλητική δραστηριότητα καλό θα ήταν να αποφευχθεί τουλάχιστον για ένα μήνα.

Ανόρθωση βραχιόνων : συνοψίζοντας

Η ανόρθωση βραχιόνων είναι μία ασφαλής επέμβαση, χωρίς κανέναν κίνδυνο επιπλοκών, η οποία δίνει οριστική λύση στο αντιαισθητικό αυτό πρόβλημα της χαλάρωσης, μέσω δυσδιάκριτων τομών αποκαθιστά την εικόνα των βραχιόνων και επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία σας αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή σας.