Mommy Makeover

Το mommy makeover ή στην ελληνική του εκδοχή η μεταμόρφωση της μαμάς είναι ουσιαστικά ένα  πρόγραμμα από πλαστικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται για να αναμορφώσουν το γυναικείο σώμα μετά από την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Αναμφισβήτητα το να γίνει μια γυναίκα μητέρα επισφραγίζει την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς της ωστόσο οι αλλαγές που αναπόφευκτα συντελούνται στο σώμα της είναι μεγάλες.

Είναι το mommy makeover η μόνη λύση;

Μετά την εγκυμοσύνη οι γυναίκες θέλουν να επανέλθει το σώμα τους όσο πιο γρήγορα γίνεται στα φυσιολογικά του επίπεδα γι αυτό επιδίδονται σε εντατικά προγράμματα γυμναστικής και αυστηρές δίαιτες. Παρ’όλ’ αυτά  τα περιττά κιλά παραμένουν, το τοπικό λίπος εγκαθίστανται στους μηρούς και την περιφέρεια και η εμφάνιση της χαλαρωμένης, με ραγάδες  κοιλιάς είναι απογοητευτική. Η ψυχολογία τους δέχεται σφοδρό πλήγμα, αισθάνονται μη επιθυμητές και η διάθεσή τους είναι μόνιμα κακή. Με το mommy makeover όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν. Με στοχευμένες επεμβάσεις που θα γίνουν στον ίδιο χρόνο κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου ή μεμονωμένες σε διαφορετικά χειρουργεία, το σώμα σας θα αναμορφωθεί πλήρως και η νέα εικόνα που θα παρουσιάζετε θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.

Mommy makeover : ποιες είναι οι ιδανικές υποψήφιες;

Ως ιδανικές υποψήφιες θεωρούνται όσες γυναίκες :

  • έχουν πτωτικό στήθος
  • εμφανίζουν χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς
  • έχουν συσσώρευση τοπικού λίπους
  • διακρίνονται από καλή γενική και ψυχική υγεία
  • δεν έχουν αυξομειώσεις στο βάρος τους
  • δεν έχουν προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
  • δεν ανήκουν στην κατηγορία των καπνιστών
  • δεν επιθυμούν άλλη κυοφορία

Mommy Makeover : Ποιες επεμβάσεις περιλαμβάνει;

Η συνήθης πρακτική είναι να πραγματοποιούνται οι εξής επεμβάσεις :

  • κοιλιοπλαστική
  • λιποαναρρόφηση
  • ανόρθωση στήθους

Δεν είναι απόλυτο όμως πως μια κυρία που θα αποφασίσει να προχωρήσει σε mommy makeover θα πρέπει να πραγματοποιήσει και τις τρεις. Οι επεμβάσεις επιλέγονται με γνώμονα τις ατέλειες που χρειάζεται να διορθωθούν μετά από ενδελεχή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό. Έτσι κάποια κυρία μπορεί να χρειάζεται μόνο λιποαναρρόφηση και κοιλιοπλαστική σε αντίθεση με κάποια άλλη που ενδεχομένως να χρειάζεται ανόρθωση στήθους και κοιλιοπλαστική.  Σταστιστικές  έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τη συχνότητα νόσο και για το ποιος συνδυασμός προτιμάται συχνότερα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που προχωρά σε mommy makeover πραγματοποιεί ανόρθωση στήθους και κοιλιοπλαστική.

Mommy makeover : Ανάλυση των επεμβάσεων

Ανόρθωση στήθους

Ο θηλασμός αν και είναι η κατεξοχήν διαδικασία που δένει άρρηκτα τη μητέρα με το παιδί επιφέρει απογοητευτικές αλλαγές στο στήθος. Χάνεται το σχήμα και ο όγκος του και εμφανίζει πτώση. Οι γυναίκες αισθάνονται άσχημα με την εμφάνισηδ του στήθους τους και κυρίως άβολα κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Με την ανόρθωση  το στήθος τοποθετείται πιο ψηλά στο θώρακα και το σχήμα του αναμορφώνεται. Αν κριθεί απαραίτητο συνδυάζεται με αυξητική και τοποθετείται εμφύτευμα προκειμένου να αποκτήσει τον όγκο που απώλεσε. Η ανόρθωση στήθους είναι μια ασφαλής επέμβαση κατά την οποία οι επιπλοκές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιά μετά τη γέννα χαλαρώνει και συνήθως εμφανίζει ραβδώσεις ( ραγάδες). Με την κοιλιοπλαστική το πλεονάζον δέρμα αφαιρείται και οι ραγάδες στο κάτω μέρος της κοιλιάς εξαφανίζονται. Η επέμβαση χαρακτηρίζεται από μέγιστη ασφάλεια και διαρκεί 2 ώρες περίπου. Η κοιλιοπλαστική αποκαθιστά την αποκρουστική αυτή εικόνα και είστε σε θέση να φορέσετε το αγαπημένο σας μπικίνι χωρίς να αισθάνεστε μειονεκτικά.

Λιποαναρρόφηση

Το λίπος μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης συσσωρεύεται συνήθως στους μηρούς και τους γλουτούς. Η P.A.L. (laser)  λιποαναρρόφηση είναι μία  καινοτόμος μέθοδος λιποαναρρόφησης με την οποία θα απαλλαγείτε οριστικά από το περιττό λίπος. Τα αποτελέσματα έχουν μόνιμο χαρακτήρα ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις ουλές αφού δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 3 χιλιοστά με συνέπεια να μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές.

Είναι παρακινδυνευμένο να προχωρήσω σε ταυτόχρονες χειρουργικές επεμβάσεις (Mommy makeover);

 Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όλες οι επεμβάσεις που περιλαμβάνει το Mommy Makeover  είναι απολύτως ασφαλείς αρκεί βέβαια να επιλεγεί ο κατάλληλος πλαστικός χειρουργός που θα έχει τόσο την απαραίτητη εμπειρία όσο και την εξειδίκευση.

Μια πιθανή εγκυμοσύνη μετά το makeover θα επηρεάσει το αποτέλεσμα;

Είναι λογικό πως μια πιθανή εγκυμοσύνη θα επηρεάσει ξανά την εμφάνιση του στήθους αλλά και της κοιλιάς. Καλό θα ήταν εάν έχετε σκοπό να μείνετε ξανά  έγκυος είτε να περιμένετε να ολοκληρώσετε με τις κυοφορίες είτε να το αναφέρετε στο γιατρό σας ούτως ώστε να αφήσει ανέπαφους τους κοιλιακούς μύες κατά την κοιλιοπλαστική για να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Όσον αφορά την ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζει καθόλου έναν ενδεχόμενο θηλασμό διότι τόσο το λοβίδιο όπου συγκεντρώνεται το μητρικό γάλα όσο και οι γαλακτοφόροι πόροι που το μεταφέρουν μένουν ανεπηρέαστοι.

Mommy makeover: Μετεγχειρητική πορεία

Η μετεγχειρητική πορεία εξαρτάται από τις επεμβάσεις που θα πραγματοποιήσετε. Στην περίπτωση που προχωρήσετε και στις τρεις  θα πρέπει να μείνετε  ένα βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους . Ο μετεγχειρητικός πόνος γίνεται εύκολα ανεκτός με ήπια αναλγητικά και θα χρειαστείτε περίπου μια εβδομάδα με δέκα ημέρες ώσπου να είστε σε θέση να επιστρέψετε στην εργασία σας.

Mommy makeover : Τελικά αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα του Mommy Makeover  θα σας εντυπωσιάσουν. Το σώμα σας δεν θα παρουσιάζει καμία ατέλεια και θα χαρακτηρίζεται από συμμετρία. Η διάθεσή σας θα ανανεωθεί, θα έχετε την άνεση να φοράτε όποιο ένδυμα επιθυμείτε χωρίς περιορισμούς και κυρίως θα αισθάνεστε ξανά επιθυμητή.