Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες είναι μία από τις δημοφιλέστερες μη επεμβατικές τεχνικές, η οποία εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αντιγήρανση αλλά και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Τι είναι η μέθοδος αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Στο πλάσμα, το οποίο είναι συστατικό του αίματος εμπεριέχονται λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια είναι κυρίως γνωστά για το ρόλο που διαδραματίζουν στη διαδικασία πήξης του αίματος. Εκτός από αυτό όμως περιέχουν πρωτεΐνες, τους αυξητικούς παράγοντες που βοηθούν στην επούλωση των τραυμάτων, συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και τη δημιουργία των αγγείων. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (ή διαφορετικά το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) είναι το πλάσμα που περιέχει μεγάλο αριθμό αιμοπεταλίων και συνεπώς περισσότερων αυξητικών παραγόντων (περίπου 10 φορές περισσότεροι από ότι στο κοινό πλάσμα), το οποίο παρασκευάζεται αφού διαχωριστούν τα αιμοπετάλια με τη διαδικασία της φυγοκέντρισης.

Με ποιο τρόπο εφαρμόζεται το αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Αρχικά γίνεται αιμοληψία κατά την οποία λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα αίματος (20 με 30 ml). Αφού διαχωριστούν τα αιμοπετάλια αρχίζει η διαδικασία της φυγοκέντρισης, η οποία διαρκεί 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μία ουσία που ενισχύει τους αυξητικούς παράγοντες και είναι έτοιμο προς χρήση. Ο πλαστικός χειρουργός μέσω μιας μικρής σύριγγας με πολύ λεπτή βελόνα εγχύει το υλικό στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή της μεσοθεραπείας και η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά. Η έγχυση  πραγματοποιείται με πολλαπλούς νηγμούς στο μεσόδερμα, αφού έχει προηγηθεί επάλειψη με τοπικό αναισθητικό.

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Η μέθοδος αυτή απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες που το δέρμα τους έχει χάσει τη λάμψη του, είναι άτονο και θαμπό καθώς και σε όσους ταλαιπωρούνται από έντονη τριχόπτωση.

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Καμία ηλικία δεν θεωρείται κατάλληλη ή ακατάλληλη όσον αφορά την συγκεκριμένη θεραπεία, απλώς όσο νωρίτερα ξεκινήσει κάποιος τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα που θα έχει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων στο πλάσμα, καθώς διανύουμε την πέμπτη δεκαετία της ζωής μας, είναι μικρότερη. Για να ξεκινήσει κάποιος τη συγκεκριμένη θεραπεία θα πρέπει να έχει εμφανή σημάδια φθοράς. Η διαδικασία και ο ρυθμός της γήρανσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο, έτσι μπορεί κάποιος από τα 30 του χρόνια να το χρειάζεται ενώ κάποιος άλλος μετά τα 40.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες μπορεί να εφαρμοστεί σε όσους χαρακτηρίζονται από καλή γενική υγεία και ψυχική ισορροπία. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με το αίμα, πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, διανύουν περίοδο κύησης, πάσχουν από τον ιό του AIDS ή από κάποια μορφή κακοήθειας.

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες;

Η θεραπεία πορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια για να αναζωογονήσει την επιδερμίδα, στο σώμα για να καταπολεμήσει το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα και στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής για να σταματήσει την τριχόπτωση.

Τι οφέλη έχει η μέθοδος;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες είναι εντελώς ακίνδυνη διότι είναι η μοναδική που αξιοποιεί τις δυνάμεις ανάπλασης του ανθρώπινου οργανισμού. Ενώ σε άλλες μη επεμβατικές θεραπείες το υλικό έγχυσης είναι συνθετικό και παράγεται με τεχνητό τρόπο στο εργαστήριο, στη μέθοδο αυτή το υλικό είναι “προϊόν” του ίδιου του οργανισμού του ασθενούς. Τα οφέλη που έχει είναι τα ακόλουθα:

  • Βελτιώνεται το περίγραμμα του προσώπου.

  • Συσφίγγεται η περιοχή του λαιμού.

  • Λειαίνονται οι ρυτίδες του προσώπου και του λαιμού.

  • Εξαλείφεται το τοπικό πάχος.

  • Καταπολεμάται η κυτταρίτιδα.

  • Αποκαθίστανται οι ουλές και τα σημάδια ακμής.

  • Θεραπεύεται η τριχόπτωση.

Γιατί να προχωρήσω σε αυτή την θεραπεία;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι τα ακόλουθα:

  • Χαρακτηρίζεται από μέγιστη ασφάλεια.

  • Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια.

  • Η εκφραστικότητα του προσώπου δεν υφίσταται αλλοίωση.

  • Η αναδόμηση της επιδερμίδας επιτυγχάνεται με τον πλέον φυσικό τρόπο.

  • Εφαρμόζεται εύκολα.

  • Ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου.

  • Δεν υπάρχουν παρενέργειες, γιατί το υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενούς.

  • Το δέρμα γίνεται σφριγηλό και νεανικό.

  • Οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά δύο εβδομάδες περίπου μετά την πρώτη εφαρμογή και οριστικοποιούνται με την πάροδο ενός μηνός.

Πόσες φορές θα πρέπει να επαναληφθεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες προκειμένου να έχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών γιατί όπως ο κάθε άνθρωπος διαφέρει έτσι διαφέρουν και οι ανάγκες του δέρματος. Εάν η φθορά της επιδερμίδας δεν είναι μεγάλη, μία θεραπεία μπορεί να είναι αρκετή. Το σύνηθες όμως είναι να χρειάζονται 2 με 3 συνεδρίες.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις εφαρμογές πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 ημέρες. Προκειμένου τα αποτελέσματα να διατηρηθούν θα ήταν ωφέλιμη η επανάληψη της θεραπείας μία φορά ανά έτος.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες δεν έχει καθόλου παρενέργειες;

Όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχουν παρενέργειες από την εφαρμογή, για τον απλό λόγο ότι το υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό άρα μηδενίζεται ο φόβος της αλλεργικής αντίδρασης. Η μόνη συνέπεια που μπορεί να προκύψει είναι οι μελανιές στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις, ο οποίες υποχωρούν έπειτα από λίγες ημέρες.

Με ποιο τρόπο η μέθοδος αυτή καταπολεμά την τριχόπτωση;

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντεςπραγματοποιούμε εγχύσεις στα σημεία που παρατηρείται η αραίωση, αυτό έχει ως συνέπεια να αναπτύσσονται τριχοθυλάκια και να δημιουργούνται νέες τρίχες. Επίσης ενδυναμώνονται τα εναπομείναντα μαλλιά και εμποδίζεται η περαιτέρω απώλειά τους.