Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox

botox

H θεραπεία υπεριδρωσίας με botox δίνει τη λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής εφίδρωσης. Το botox αποδεδειγμένα μειώνει την ποσότητα του εκκρινόμενου ιδρώτα και μπορεί να ανακουφίσει τα άτομα που ταλαιπωρούνται από αυτή την πάθηση.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Ποιους αφορά;

Η θεραπεία υπεριδρωσίας με botox αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας που θέλουν  να απαλλαγούν από την αυξημένη παραγωγή ιδρώτα στις μασχάλες, στα πέλματα και στις παλάμες και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει στην προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Γιατί να την επιλέξετε;

Η θεραπεία υπεριδρωσίας με botox διακρίνεται για την ασφάλεια και για τον εύκολο τρόπο εφαρμογής της. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν κουραστεί από την υπερβολική έκκριση ιδρώτα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε αναγκαστεί να ακυρώσετε μια έξοδο με φίλους ή μια επαγγελματική συνάντηση εξ αιτίας της τότε δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε περισσότερο.

Θεραπεία  υπεριδρωσίας με botox : Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Η θεραπεία υπεριδρωσίας με botox θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος κυρίως γιατί :

  • δρα άμεσα
  •  είναι εξαιρετικά ασφαλής
  •  δεν επιφέρει παρενέργειες
  • εμποδίζει την υπέρμετρη έκκριση του ιδρώτα, χωρίς να σταματά τη φυσιολογική παραγωγή.
  • γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο
  • δεν είναι επώδυνη
  • δεν απαιτεί αποθεραπεία

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Τι είναι;

To botox στην ουσία είναι μία τοξίνη η οποία έχει μυοχαλαρωτική δράση, παρεμποδίζει δηλαδή την υπερβολική κινητικότητα των μυών στις περιοχές που εφαρμόζεται. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με εξαίρετα αποτελέσματα τόσο στη γενική όσο και στην αισθητική ιατρική. Κυκλοφορεί στην αγορά σαν botox από την εταιρεία  Alergal και σαν dyspot  από την εταιρεία Ipsen. Τα σκευάσματα αυτά έχουν επίσημη έγκριση και πιστοποίηση από το FDA και τον ΕΟΦ.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Ποια είναι η δράση του;

Η  θεραπεία υπεριδρωσίας με botox  επιτυγχάνεται λόγω της δράσης του. Η δράση του botox (βοτουλινική τοξίνη) έγκειται στο γεγονός ότι μπλοκάρει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης στο επίπεδο των συμπαθητικών νευρικών απολήξεων των ιδρωτοποιών αδένων.  Εξ αιτίας αυτού αποτρέπεται η συστολή των μυοεπιθηλιακών κυττάρων των ιδρωτοποιών αδένων και κατ επέκταση η εκκένωσή τους (υπερβολική εφίδρωση).

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού

Κατά την επίσκεψη ο πλαστικός χειρουργός θα καταγράψει το ιστορικό σας και θα σας υποβάλλει σε test αμύλου – ιωδίου. Εφόσον τα αποτελέσματα του test είναι θετικά και οι περιοχές που παρατηρείται αυξημένη παραγωγή ιδρώτα χρωματιστούν τότε ή ορίζεται νέα ημερομηνία συνάντησης ή προχωρά στην προετοιμασία της περιοχής προκειμένου να γίνει η εφαρμογή.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Αναλυτικά η διαδικασία εφαρμογής

Αρχικά η υπό θεραπεία περιοχή καθαρίζεται επιμελώς και σχεδιάζονται τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι εγχύσεις .Ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει μία αναισθητική κρέμα στην υπό θεραπεία περιοχή για να ελαχιστοποιηθεί η αίσθηση του πόνου. Στη συνέχεια προχωρά σε ενδοδερμική έγχυση της τοξίνης μέσω πολλαπλών νηγμών. Η όλη διαδικασία έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά. Η ποσότητα της τοξίνης που εγχέεται κατά κανόνα είναι λίγο περισσότερη από αυτή που χρησιμοποιείται στις αισθητικές θεραπείες της περιοχής του προσώπου. Όταν αρχίσει να δρα η βοτουλινική τοξίνη οι μύες που περιβάλλουν τους ιδρωτοποιούς αδένες αδρανοποιούνται και η υπέρμετρη έκκριση ιδρώτα διακόπτεται.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Τι να αποφύγετε μετά την εφαρμογή;

Αμέσως μετά την εφαρμογή του botox είναι καλό να αποφύγετε :

  • να κάνετε μασάζ στην περιοχή
  • να καταναλώσετε αλκοόλ
  • να εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Είναι πιθανό να προκύψουν παρενέργειες;

Η θεραπεία υπεριδρωσίας με botox δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο  εμφάνισης παρενεργειών. Χαρακτηρίζεται από μέγιστη ασφάλεια και η περίπτωση να υπάρξει αλλεργική αντίδραση στο φάρμακο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα και ποια η διάρκειά τους;

Η θεραπεία υπεριδρωσίας με laser δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα ωστόσο η διάρκεια των αποτελεσμάτων κυμαίνεται από 10 έως 12 μήνες, διάστημα πολύ μεγαλύτερο από όσο διαρκεί το botox όταν χρησιμοποιείται για αισθητικές θεραπείες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας  είναι εξαιρετικά και αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά μετά από μερικές ημέρες.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία;

Η διαδικασία εφαρμογής του Botox είναι ωφέλιμο να επαναλαμβάνεται κάθε 8 με 10 μήνες πριν εξασθενήσει η δράση του γιατί με αυτό τον τρόπο δεν θα βρεθείτε ξανά σε δύσκολη θέση λόγω του ιδρώτα αλλά και η εγχεόμενη ποσότητα του φαρμάκου θα είναι μικρότερη.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox : Πότε θα είμαι σε θέση να επιστρέψω στην εργασία μου;

Η θεραπεία της υπεριδρωσίας με botox δεν απαιτεί διάστημα αποθεραπείας. Από την επόμενη ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας άνετα, χωρίς κανέναν περιορισμό κινήσεων.

Θεραπεία υπεριδρωσίας με botox :  Συμπερασματικά

Όσοι έχουν προβεί σε θεραπεία υπεριδρωσίας με laser γίνονται ένθερμοι υποστηρικτές της. Το επίπεδο ζωής τους βελτιώνεται θεαματικά και η αυτοπεποίθησή τους, που είχε υποστεί πλήγμα, ενισχύεται σημαντικά. Εκτός από την ασφάλεια και την αμεσότητα των αποτελεσμάτων παρατηρείται μείωση της έντασης του προβλήματος γιατί το botox έχει την ιδιότητα εκτός από την αδρανοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων  να προκαλεί τη σταδιακή ατρόφησή τους.