Πλαστικός Χειρουργός Μάνος Παντελίδης | Πλαστική Χειρουργική & Lasers

Δ/ντής Πλαστικής χειρουργικής 251 ΓΝΑ ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

τ. Διευθυντής Whiston Hospital, Liverpool, Αγγλία

επικοινωνία
Laser

Ανάπλαση Προσώπου

Ανάπλαση δέρματος προσώπου με Pixel

Η ανάπλαση δέρματος PIXEL, βελτιώνει την υφή του δέρματος, δίνει τόνο στον ιστό, μειώνει τις ρυτίδες και εξαλείφει τα καφέ σημάδια, στην ουσία, δηλαδή, εξαφανίζει όλους αυτούς τους παράγοντες που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση αποκαθιστώντας τη νεανικότητα. Επίσης βοηθάει στην εξαφάνιση ουλών και  σημάδια από ακμή. Οι παραδοσιακές μέθοδοι ανάπλασης δέρματος (χημικό peeling, μικροδερμαπόξεση, peeling με οξύ), συνοδεύονται από δυσφορία, πόνο και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Αυτό σημαίνει διακοπή από τις καθημερινές δραστηριότητες. Συγκριτικά  λοιπόν, η μέθοδος PIXEL είναι ιδανική για όσους ασθενείς είναι δραστήριοι καθώς δεν απαιτείται μεγάλος χρόνος αποθεραπείας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια άνετη και ανώδυνη διαδικασία με εμφανή και δραστικά αποτελέσματα.

Πώς δουλεύει;

Η θεραπεία PIXEL, στηρίζεται στην αρχή των μικρο-θερμικών ζωνών θεραπείας, δηλαδή ανάλογα με την κεφαλή που χρησιμοποιείται, δημιουργούνται μικρές επεμβατικές ζώνες αφαιρώντας την επιδερμίδα (την εξωτερική στιβάδα του δέρματος). Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι η δημιουργία νέων κυττάρων της επιφάνειας του δέρματος, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται νεότερο και πιο υγιές.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο γιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή και ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει καθορίζουν τον αριθμό των συνεδριών. Γενικά μεταξύ των συνεδριών πρέπει να μεσολαβούν 4 εβδομάδες.

Τι διαδικασία περιλαμβάνει μια συνεδρία;

Η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνη. Λίγα λεπτά αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να αισθανθεί ο ασθενής μια αίσθηση φαγούρας ή καψίματος. Το δέρμα σταδιακά κοκκινίζει και «ξεφλουδίζει» και μετά από λίγες μέρες το δέρμα μένει υγιές και λαμπερό. Το ξεφλούδισμα αυτό, είναι δείγμα παραγωγής νέου δέρματος. Οι ασθενείς περιγράφουν τη θεραπεία ως άνετη και χωρίς χρόνο.

Σε ποια σημεία και σε ποιους ασθενείς εφαρμόζεται;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος και οπουδήποτε στο σώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος αυτή σε ευαίσθητες περιοχές όπως πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ και χέρια.

Ποια περίοδο μπορεί να γίνει η θεραπεία;

Είναι προτιμότερο η θεραπεία αυτή να γίνεται τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, καθώς ο μετά τη θεραπεία δεν πρέπει το δέρμα να έρχεται σε επαφή με τον ήλιο.


Copyright © 2010 Dr. Manos Pantelidis
Web Design & Development by Generation Y